17 oct. 2011

MADRES E HIJAS

Un dijous més ens trobem per gaudir d'una bona pel.lícula.
A Mares i filles es parla de la maternitat, tema que encara no hem tractat en aquest Cineclub.
Os esperem el dijous 20 d'octubre a les 20:30h al Cinema les Bruixes.

FITXA TECNICA

Títol original: Mother & child
Direcció i guió: Rodrigo García

País: EUA, 2009
Fotografia: Xavier Pérez
Música: Edward Shearmur
Muntatge: Steven Weisberg
Interpretació: Naomi Watts, Annette Bening, Kerry Washington, Jimmy Smits, Samuel L. Jackson, S. Epatha Merkerson, Cherry Jones, Eileen Ryan...
Durada: 125 minuts
Versió: doblada
No recomenada per a menors de 13 anys

SINOPSI

Del escriptor i director Rodrigo García (fill de Gabriel García Márquez) i el productor executiu Alejandro González Iñárritu ens arriba la commovedora història de tres dones i la força del irrompible llaç entre
mares i filles.
La càmera del director torna a endinsar-se en les ànimes d'unes dones ferides pel desamor i l'abandonament per aixecar un puzle al voltant de la maternitat, en el que totes les peces acaben encaixant i s'orienten cap a la redempció personal. Són tres dones que han patit la decepció i que temen exposar de nou a aquesta possibilitat, que viuen entre l'amargor de la soledat i el desig de restablir vincles afectius.
Karen va ser privada de la seva filla després d'haver quedat embarassada als catorze anys, i des de llavors viu cuidant la seva mare amb aquest record que li ha encongit el cor. Elizabeth és una ambiciosa advocada la independència i relacions sense compromís són reflex de una infància dura i d'una voluntat de domini sobre els homes. Per la seva banda, Lucy no pot tenir fills, i busca un en adopció que li satisfaci la seva necessitat maternal.

CRITICA

Per Desirée De Fez
Interessat per l'univers de la dona, el director i guionista Rodrigo García té l'habilitat d'escriure personatges femenins singulars i de trobar-la unicitat (o, com a mínim, el peculiar) a altres que responen a arquetips clars. Els seus anteriors Cosas que diria con solo mirarla (1999) i Nueve vidas (2005), propostes que pertanyen al subgènere estrella en la seva filmografia, el melodrama femení coral al qual també s'ajusta el film que ens ocupa, estan plenes d'exemples. En les pel•lícules de García, els personatges solen estar per sobre de les històries; la descripció dels mecanismes pels quals es mouen, l'esbós de les seves emocions i, sobretot, la utilització del detall, la paraula o l'absència de la mateixa per situar-la física i mentalment en un moment concret s'anteposen al desenvolupament de la trama. A Mares i filles, cinta que parla de la maternitat des de tants ánguls com dones la integren, el director de Passengers (2008) torna a crear personatges femenins forts (el més interessant, l'advocada freda i ambiciosa encarnada per Naomi Watts) i a explicar amb claredat.TRAILERNo hay comentarios:

Publicar un comentario