6 oct 2011

Esto es ritmo


Amics i amigues, aquest divendres dia 7 d'octubre, a les 20:00 h, a la Plaça del Pou, projecció d'una estupenda pel·lícula en forma de documental musical i apta per a tots els públics: Esto es ritmo!

El Cineclub Altafulla Link, juntament amb l'Ajuntament d'Altafulla i la Distribuidora de Cinema KARMA FILMS, us oferim aquest espectacle en favor del Letxu.



Fitxa tècnica
  • Any: 2004
  • Durada: 100 min.
  • País: Alemanya
  • Director: Thomas Grube, Enrique Sánchez Lansch
  • Guió: Thomas Grube, Enrique Sánchez Lansch
  • Música: Karim Sebastian Elias, Igor Stravinsky
  • Fotografia: René Dame, Marcus Winterbauer
  • Repartiment: Documentary, Simon Rattle, Royston Maldoom, Susannah Broughton, Volker Eisenach, Martin Eisentraut, Olayinka Shitu, Marie Theinert

Sinopsi

Dirigits pel britànic Royston Maldoom, 250 nens i joves de di
ferent origen social i geogràfic estudien la coreografia de "La consagració de la primavera" de Strawinsky. De manera paral.lela, la Filharmònica de Berlín assaja la composició de Strawinsky, sota la direcció de Sir Simon Rattle. Al final del documental podem gaudir de l'aclamada actuació en la Treptow-Arena.


Els dos documentalistes, Thomas Grube i Enrique Sánchez Lansch, s'acosten a tres nois –de manera representativa dels molts altres que col.laboren en el projecte–, els situen en primer pla i els fan preguntes al llarg de les cinc setmanes que duren els assajos. Els canvis que experimenten Marie, Martin i Wais Olayink –aquest últim d'origen nigerià– salten a la vista. Les paraules de Royston Maldoom, que en absolut es té per un assistent social sinó més aviat per un artista compromès, es confirmen de manera meravellosa: "A través de la dansa, poden arribar a canviar la seva vida ", els va dir en la segona
setmana d'assaig. Té una mirada increïble i una enorme sensibilitat, com si pogués llegir en els cossos dels seus alumnes els problemes i conflictes que els afecten. El seu art acull una manera de teràpia, sense sacrificar els seus principis artístics en cap moment.



Al principi i al final de la pel.lícula es pot escoltar hip-hop, una música que, amb tota seguretat, s'acosta més a l'estat d'ànim dels joves del que ho fa l'obra de Strawinsky. Però l'experiència amb "La consagració de la primavera" els ha canviat. Això podria contagiar l'espectador d'Això és ritme! una nova esperança pel que fa al futur d'aquests nois, l'art i del món.


Crítica professional

"Estimulant experiència musical (...) hauria de convertir-se en imprescindible per a qualsevol centre educatiu que es preui d'impartir la malmesa cultura de l'esforç"
(Javier Ocaña: Diari El País)

No hay comentarios:

Publicar un comentario