16 jul. 2010

BIENVENIDOS AL NORTE

Iniciem la temporada d'estiu amb el nostre primer CINEMA A LA FRESCA. El proper divendres 23 de juliol a les 22h. podrem passar una estona divertida a l'amfiteatre del Poliesportiu.
El gal Dany Boon ha aconseguit tot una fita en el cinema del vell continent amb aquesta pel·lícula, que ha aconseguit convertir-se en la cinta europea més taquillera de tots els temps i que a més ha obtingut excel·lents crítiques.
La pel·lícula juga amb els equívocs que sorgeixen, amb situacions absurdes i dos personatges que han captivat als espectadors francesos.. No us la podeu perdre.

Fitxa tècnica

Títol original: Bienvenue chez les Ch'tis
Direcció: Dany Boon
Guió: Dany Boon, Alexandre Charlot i Franck Magnier; basat en un argument de Dany Boon
Producció: Claude Berri y Jérôme Seydoux, França, 2008
Fotografía: Pierre Aïm
Música: Philippe Rombi
Muntatge: Luc Barnier y Julie Delord
Interpretació: Kad Merad, Dany Boon, Zoé Félix, Anne Marivin, Philippe Duquesne, Guy Lecluyse, Zinedine Soualem...
Durada: 106 minuts
Versió: doblada al castellà

Sinopsi

Philippe és l'encarregat d'una oficina de correus a una ciutat al sud de França. Julie, la seva dona, pateix episodis depressius que converteixen la vida de Philippe en un veritable infern. En un intent de animar-la, Philippe fa trampes perquè li traslladin a la Riviera francesa, però l'envien a Bergues, una petita ciutat al nord de França.
Els Abrams són l'arquetip de la gent del sud que sent horror pel nord del país, un lloc inhòspit on sempre fa fred i amb un dialecte incomprensible, el "ch´tmi " o "ch’ti". Així que Philippe anirà tot sol al seu destí. Però per la seva sorpresa, el lloc és absolutament encantador i la gent amb la que treballa és afectuosa, amable i acollidora. Es fa amic d'Antoine, el carter del poble. Quan Philippe torna a la seva ciutat, Julie no es creu que li agradi viure al nord. De fet, està convençuda que li menteix per a no perdre-la. Per complaure-la i fer-li la vida més fàcil, Philippe li fa creure que ho passa fatal a Bergues. A partir d'aquest moment es submergeix més i més en una mentida piadosa. Tot va d'allò més bé fins que Julie decideix anar-se'n amb Philippe a Bergues per ajudar-lo a superar el que ella creu una experiència traumàtica.

Crítiques
 • "Es prácticamente imposible no mondarse de risa con sus insólitos personajes (...) toda su burla crítica, toda su acidez, se convierte en una mirada entrañable, elogiosa (...) Puntuación: *** (sobre 5)." (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)
 • "Estupenda comedia, localista, humanista y de contagiosa alegría de vivir (...) Puntuación: **** (sobre 5)." (Fausto Fernández: Fotogramas)
 • Totalmente recomendable para pasar un buen rato, es difícil que a alguien no le guste esta película.
 • Toda una gozada, que mantendrá una carcajada perpetua durante casi toda la película.
Trailer de la pel·lícula
http://www.youtube.com/watch?v=lAPE1IV29T0

1 comentario:

 1. CINE LINK
  No es Nada Fácil comentar una Película que, .en apariencia-,es intranscendental y, en el fondo, cobija dos o más transcendencias.
  Una es el enfrentamiento que.-Capital e Iglesia-, fomentan entre los Pueblos para alcanzar sus propósitos de Dominio. Se habla mal del pueblo de al lado para sustentar la egemonía de ambos en su mútuo rechazo y así Dominar más en su Recinto. Se habla mal del Norte a los del Sur y peor a los del Sur sobre el Norte, con exageraciones al frio e incultura a unos de otros. Los Seres, no Reflexivos, acuden al "Trapo" y admiten lo que les cuentan de lo que no conocen y rechazan.Intereses varios les llevan a fomentar Embustes hasta a sus allegados.
  Cuando, los Pueblos se conocen, observan que son Falacias y quieren compartir lo que, sin conocimiento de causa, Repudiaban.
  Luego, (por no ser pesado), llegan al convencimiento que con la Verdad se entienden Mejor y son más ¿felices?, pero si Mejor.
  A ver si alcanzamos TODOS el Mejor entendimiento como las Parejas protagonistas.
  Por último: La Velada fué excelente a la fresca y buena proyección de Nuestro Cine Ambulante.

  ResponderEliminar