13 may 2010

LA CINTA BLANCA

Tornem a ser-hi aquí per presentar-vos l'obra mestra de l'any 2009. La cinta blanca (Das weisse band), ha aconseguit l'unanimitat tant entre els crítics com entre el públic. Aquesta pel·lícula austriaca, rodada en blanc i negre ha rebut el calificatiu d'obra mestra i ha situat al seu director Michael Haneke, entre els més grans realitzadors en actiu. Segurament, alguns de vosaltres ja l'haureu vist, però és d'aquelles pel·lícules que quan les tornes a veure descubreixes aspectes que necessitaven d'un nou visionat.
El mes passat, vam projectar la nostra primera pel·lícula en blanc i negre. El resultat va ser encoratjador, ja que majoria dels 95 assistents (un dijous plujós del mes d'abril) van sortir contents de no haver faltat a la cita amb el Cineclub. Estem segurs que aquesta nova immersió en el blanc i negre tindrà una resposta igual de positiva, o més, entre els que ens volgueu acompanyar. NO US LA PODEU PERDRE. EL 20 DE MAIG A LES 21 H.

SINOPSI

Inexplicables aconteixements perturven la vida d'un poble protestant al nord d'Alamanya al 1913, just abans de la Primera Guerra Mundial. Qui està darrera d'aquests fets?
Els nens del cor de l'escola i l'església dirigit pel mestre, les seves famílies, el baró, l'administrador, el metge i els grangers conformen una història que reflexiona sobre els orígens del feixisme en vísperes de la Gran Guerra.

FITXA

Título original: Das weisse band.
Dirección y guión: Michael Haneke.
Países: Alemania, Austria, Francia e Italia.
Año: 2009.
Duración: 144 min.
Género: Drama.
Interpretación: Leonie Benesch (Eva), Josef Bierbichler (encargado), Rainer Bock (doctor), Christian Friedel (maestro), Burghart Klaussner (pastor), Steffi Kühnert (Anna), Ursina Lardi (Marie Louise), Susanne Lothar (comadrona), Gabriela-Maria Schmeide (Emma), Ulrich Tukur (el barón).
Producción: Stefan Arndt, Veit Heiduschka, Margaret Menegoz y Andrea Occhipinti.
Fotografía: Christian Berger.
Montaje: Monika Willi.
Diseño de producción: Christoph Kanter.
Vestuario: Moidele Bickel.
Estreno en España: 15 Enero 2010.

TRAILER DE LA PEL·LÍCULA

http://www.youtube.com/watch?v=4P_FaP2VpBA

2 comentarios:

  1. O sea: hago un comentario, lo escribo dos veces, luego lo leo como Publicado, y, después ya no está. Mo lo entiendo. Era sobre una Película.

    ResponderEliminar
  2. Hemos visto una Película: LA CINTA BLANCA. A su Término Esperábamos MÁS. Siendo lenta se hizo Corta. Nos hizo Pensar. La hubiese INTITULADO: ABRE LOS OJOS PUEBLO. Un Clamor se Escapa:
    Abre los Ojos y Rebelate. XXl Siglos de Ignominias CATÓLICO-FASCISTAS-RETRÓGADO-FEUDAL. Un Pueblo Temeroso y Sometido. Las Mujeres Ultrajadas; Los Niños Cruelmente corregidos con FALSEDADES Fisiológicas etc. Insufrible CATÓLICO-FASCISMO-CACIQUIL.Los chicos salieron IGUAL. Una Película Ilustrativa. De Ahí el Título. ¡BASTA YA!.

    ResponderEliminar