15 abr. 2010

SOMERS TOWN

El proper dijous 22 d'abril us tornem a oferir el millor cinema, aquí a Altafulla. Aquesta vegada la nostra proposta és la darrera pel·lícula de Shane Meadows, que projectarem en Versió Original Subtitulada en Espanyol (VOSE).

La idea per Somers Town va sorgir del procés de regeneració de la zona de Kings Cross i Sant Pancras, al centre de Londres. Va néixer com un projecte que pretenia utilitzar la ficció per fer una mirada sobre els canvis ocasionats per aquests esdeveniments.

Quan es va decidir traslladar la terminal internacional de Eurostar a la nova estació de Sant Pancras, a prop de Somers Town, Eurostar va prendre la decisió de produir la pel lícula per així celebrar aquest període de transició.

FITXA

Direcció: Shane Meadows

Guió: Paul Fraser

Producció: Barnaby Spurrier. Regne Unit, 2008

Fotografia: Natasha Braier

Música: Gavin Clarke

Muntatge: Richard Graham

Interpretació: Thomas Turgoose, Piotr Jagiello, Elisa Lasowski, Perry Benson, Ireneusz Czop, Katie Dickie.

Durada: 71 minuts

Versió: VOSE


SINOPSI

Només complir els 16 anys Tom deixa d'estar sota la tutela dels serveis socials i s'escapa a Londres, on l'espera una vida solitària i plena de dificultats. Marek un immigrant polonès, viu amb el seu pare, que passa les nits bevent amb amics. Marek és un fotògraf entusiasta, tranquil i sensible que no està còmode en el món del seu progenitor. Tom i Marek tracten d'adaptar-se al seu nou entorn, i després d'una trobada casual a Somers Town, (barri de Londres), formen una inesperada aliança. Sense que la seva pare ho sàpiga, Marek acull Tom a casa seva. Els dos nois comencen a guanyar diners amb els projectes d'un excèntric i emprenedor veí. Mentrestant, la musa de Marek, Maria, una cambrera francesa, es converteix en l'obsessió dels dos joves. Però quan ella torna a París de forma inesperada, els nois es queden desolats. La situació empitjora quan el pare de Marek descobreix Tom i el fa fora de casa. Encara que hagin de viatjar a París, els nois estan disposats a arribar fins al límit per tal de trobar a Maria. Només així, a través de l'amistat, aconseguiran la redempció.

ELS CRÍTICS HAN DIT:

* Shane Meadows tria el blanc i negre i un metratge més que ajustat per explicar la seva història, i així aconsegueix una atemporalitat que podria fer que la seva narració transcorri gairebé en qualsevol dècada. Perquè, en el fons, els protagonistes de Somers Town són atemporals, i podrien haver trobat el seu lloc gairebé en qualsevol moment de l'últim mig segle... fa pena acomiadar-se, quan les llums s'encenen, d'uns personatges que fins i tot han estat capaços de fer-nos riure amb les seves entremaliadures de joves obligats prematurament a madurar. (Miguel A. Delgado)

* "Ya no se hacen películas tan buenas como Somers Town. (...) preciosa película (...) una pequeña joya del cine social" (Javier Ocaña: Diario El País)

* "Bellísimo y potente relato (...) Sin estridencias, con una precisión deslumbrante, sin caer en los tremendismos habituales del cine social (...) Puntuación: **** (sobre 5)." (Alberto Bermejo: Diario El Mundo)

EL PÚBLIC HA DIT:

* M'ha agradat per senzilla que és la història, sense fer cap drama de les situacions i alhora sense forçar massa perquè tampoc sembli una paròdia. Molt entretinguda.

* Bona pel lícula, sens dubte. Llàstima que la seva curta distribució no arribi a més sales, perquè és una d'aquestes històries que ho té tot per arribar al públic ... si li donen l'oportunitat.

* Sencilla, amable a pesar de su temática, más comedia que drama y con una banda sonora deliciosa.

* En poco más de una hora se pueden contar historias encantadoras. No hace falta gran cosa, ni presupuestos desorbitados, ni actores conocidos, ni efectos asombrosos. Lo único necesario es un buen guión, uno de esos que escasean, uno como el de "Somers Town". Esto, unido a un director con entusiasmo y talento y a un reparto adecuado, y tenemos películas maravillosas. Visto así, tampoco parece tan fácil, por eso este tipo de films están en peligro de extinción.TRAILER DE LA PEL·LÍCULA

http://www.youtube.com/watch?v=jf1CI5jcJJg


1 comentario:

  1. Película sencilla, pero entretenida y en momentos divertida. 95 personas disfrutando de buen cine en VOSE. Con pocos medios, una buena idea y un metraje reducido se pueden hacer buenas películas.

    ResponderEliminar