16 abr 2012

El Cairo 678

Després de la nostra estada a Finlàndia, ens anem a Egipte amb tots els seus problemes. Us esperem a tots el proper dijous, dia 19 d'abril a les 20:30h al Cinema les Bruixes.

FITXA TÈCNICA
Títol original: 678
Direcció i Guió: Mohamed Diab
País: Egipte, 2010
Fotografia: Ahmed Gaber

Música: Hany Adel
Muntatge: Amr Salah
Interpretació: Nelly Karim, Bushra, Nahed El Sebai, Omar El Saeed, Basem El Samra, Ahmed El Fishawy, Maged El Kedwany.
Durada: 100 minuts
Versió: original subtitulada en castellà
Calificació: No recomanada a Menors de set anys

PREMIS
Millor actor i Millor actriu al Festival Internacional de Cinema de Dubai, 2010.

SINOPSI
Basada en fets reals. Tres dones egípcies, que han patit assetjament sexual sense poder fer res, arriben a la conclusió que s'han de defensar pels seus propis mitjans, ja que no poden comptar amb la protecció de les autoritats. Quan una d'elles clava un ganivet a l'engonal d'un dels seus assetjadors, es converteix en una heroïna que desperta a la vegada admiració i recel en tot el país.
El Cairo 678 mostra una inquietant versemblança al revelar la història de tres dones de diferent classe social que s'uneixen en la seva recerca de la justícia davant la difícil situació que cada dia provoca l'assetjament sexual a Egipte.

La pel·lícula ofereix una exhaustiva anàlisi de causa i efecte d'aquesta epidèmia social, que demostra les fatals conseqüències del silenci i de l'acceptació de la negació com a solució, alhora que revela una intrigant cara oculta d'Egipte que el món a penes ha vist.
El títol, El Cairo 678, fa referència a l'autobús que una de les protagonistes agafa cada dia, però les tres xifres consecutives també fan referència a la creixent tensió de la història.

No hay comentarios:

Publicar un comentario