10 feb. 2012

EILA

Fruit d’un acord amb l’instituto iberoamericano de Finlandia i la Federació Catalana de Cineclubs us proposem aquest cicle de cinema finès, que en el nostre cas consta de 2 pel·lícules.

Aquesta és la primera.

Us esperem el proper dijous, dia 19 de febrer a les 20:30 als cinemes "Les Bruixes".


Fitxa Tècnica

Pais: Finlàndia, 2003
Direcció: Jarmo Lampela
Durada: 94 minuts
Versió original en finès, subtitulada en castellà
Interpretació: Sari Mällinen, Kristiina Halkola, Ilkka Koivula, Hannes Suominen, Johanna Kerttula, Kari Hietalahti.Apta per a tots els públics

Premis

Premi a la qualitat (Quality support prize) pel Finland’s National Council for Cinema 2003

Sinopsi

La pel·lícula, basada en fets reals, que van succeir a Finlàndia a començaments de la dècada del 2000, relata la història d'una dona que arrisca el seu treball, les seves qualitats de dona bondadosa i la seva condició de mare i emprèn un viatge personal que la porta de ser una persona tímida i atemorida a convertir-se en una persona audaç. Eila i els seus companys de treball posen una demanda contra l'Estat per acomiadaments il·legals. Tots els homes que estan presents en la vida d'Eila, el seu fill, el seu xicot i el seu ex marit, pensen que és un pla de bojos, ja que no es pot guanyar contra l'Estat.

Eila és una pel·lícula de temàtica social, que hissa una bandera a favor de la dignitat humana i del respecte pels altres.


Jarmo Lampela (1964) va estudiar cinema i televisió a la Universitat d'Hèlsinki i també va freqüentar l'Acadèmia de Teatre. Ha treballat tant a la ràdio com en el teatre i realitzat curtmetratges, documentals i sèries televisives. El seu anterior llargmetratge El rio (Joki, 2001) va tenir una bona acollida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario