11 nov. 2010

DESPEDIDAS

Si el mes passat us presentàvem una pel·lícula que havia passat amb èxit pels cineclubs de Catalunya, la d'aquest mes no es queda enrera. Aquesta cinta guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula en llengua no anglesa 2009 va derrotar a "La Clase" i "Vals con Bashir". A més va acaparar els premis de la Acadèmia de Cinema Japonés i també de l'Asiàtic. En resum, un film que no us podeu perdre. La cita, el proper dijous 18 de novembre a les 21h. als Cinemes Les Bruixes

FITXA TÈCNICA

Títol original: Okuribito (Departures)
Direcció: Yôjirô Takita
Guió: Kundo Koyama
País: Japó, 2008
Fotografia: Takeshi Hamada
Música: Joe Hisaishi
Muntatge: Akimasa Kawashima
Interpretació: Masahiro Motoki, Ryoko Hirosue, Tsutomu Yamazaki, Tetta Sugimoto, Kimiko Yo, Takashi Sasano, Kazuko Yoshiyuki.
Durada: 131 minuts
Versió: doblada al castellà


SINOPSI

Daigo Kobayashi és un violoncelista que s'ha quedat sense feina. Desprès de vendre el seu estimat instrument i quan es queda sense diners, decideix tornar amb la seva esposa a la casa de la seva mare morta. Contesta a un anunci que busca gent per treballar en "Despedidas", pensant que es tracta d'una agència de viatges. Però res d'això. S'ha d'ocupar de preparar els morts pel seu últim comiat. Encara que la seva dona i els seus veïns contemplen amb desgrat aquesta feina, Daigo descobrirà en aquest ritual de mort l'espurna vital que li faltava a la seva pròpia vida.


CRÍTIQUES I COMENTARIS

 • "Constant trànsit entre el drama i la comicitat, entre la càrrega de profunditat i el recurs distanciador. (...) Perfecte exercici d'estil orientat a seduir el públic global". (Jordi Costa: Diari El País)
 • "Pintoresca producció nipona, que arriba a agradar a tot tipus de públics alleugerint la gravetat i la transcendència de la mort, sense trivializarla, amb divertides espurnes de comèdia. (Alberto Bermejo: Diario El Mundo)
 • "No és difícil veure-li les costures sensibles ni a la història ni a la manera d'explicar-la (...) però més fàcil és encara veure el que té de bo, d'útil, de commovedor i d'etern. (...). ( E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)
 • "Es una cinta japonesa queha merecido los premios que ha recibido porque tiene mucha calidad técnica y lírica en el tratamiento de la imagen, y además cuenta con un simpático y sentido argumento que no aburre nunca y logra acercar al espectador a la sensibilidad."
 • "GUIÓN: Muy interesante y muy original. ACTUACIONES: Excelente. MÚSICA: Maravillosa. FOTOGRAFIA: Otro punto fuerte. Muy buenas imágenes. CONCLUSIÓN: 8 puntos. Para aprender, pensar, emocionarse sin recursos facilongos."

TRAILER DE LA PEL·LÍCULA

Encara que veieu el tràiler en versió original, la pel·lícula que nosaltres projectem és doblada al castellà.

http://www.youtube.com/watch?v=563TO4zY2G4

1 comentario:

 1. Pensaba no hacer comentario. pero, al salirse de lo normal lo hago. Púlcra DESPEDIDA nos ha brindado la película con su nítido flamear de incineración.
  Muy sentida y muy neutral de apreciación en sus "laboreos" de embalsamiento de hábitos.(compartidos o no).
  Un pasar de necesidad a dedicación natural de ejecución en el empleo preciso y minucioso, con vocación. Dable en muchos oficios.
  Tratamiento lógico, en vivencia o mortalidad. No reticencia a lo no vívido y comportamiento en casos de final de todo, ya sean entes o aquello que, sin vida, nos comemos. Ilustrativa.

  ResponderEliminar