8 jul. 2015

LES NOSTRES ENERGIES

DIVENDRES 10, A LA SALA DE PLENS DE L'AJUNTAMENT

A LES 20 HORES. AMB PRESENTACIÓ I COL·LOQUI A CÀRREC DE SERGI SALADIE, PROFESSOR DE LA URV I MEMBRE D'ÈNGINYERIA SENSE FRONTERES

ENTRADA LLIURE

Guió i Direcció: Miquel Carrillo
Realització: Matías Fernández
Documentalista: Mónica Bernuy
So: Dolby Digital
Nacionalitat: espanyola
Durada: 44’
V.O. En català i castellà


'Les Nostres Energies' vol fer una denúncia de l'actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d'impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d'un territori densament poblat com el nostre.


Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d'altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s'han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.


Igualment, l'audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l'energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d'una concepció participativa d'aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l'agenda.


No hay comentarios:

Publicar un comentario