26 ene 2015

VENCIDXS

Divendres, 30 de gener, 2015.  Sala de Plens de l'Ajuntament, a les 20h. 


El documental serà presentat pel seu Productor i Director, Aitor Fernández



Fitxa tècnica

Guio: Pablo Rogero i Aitor Fernandez
Muntatge: Pablo Rogero
Música: Petaluda en Elm Street
Assessorament històric: Pablo Rodriguez
Grafisme. Jose Mª Salmeron

Producció i direcció: Aitor Fernandez

Sinopsi
Vencidxs",  és el documental més exhaustiu realitzat sobre la Memòria Històrica.  Per primera vegada en la historia del cine documental els últims supervivents de l’època més crucial de la nostra historia contemporània –l’experiència de la II República, la guerra civil i la posterior repressió franquista- s’uneixen per passar el testimoni a les joves generacions. Vencidxs recull histories de 117 persones de tota la geografia de l’estat espanyol  en un projecte obert, una proposta que lliga els relats particulars donant forma a la narració  d’uns dels capítols més negres de la nostra historia. 

Milicians i milicianes, republicans en el exercit franquista, gudaris, guerrillers urbans i rurals, enllaços de la guerrilla, fundadors dels sindicats actuals, presos polítics i socials dones sotmeses a humiliacions i purgues, detenidxs i torturadxs, sufragistes universals, exiliats i exiliades, “talps”, infants de l’auxili social, mares d’infants robats, evacuats a Rússia, treballadors forçosos, protagonistes de la revolució anarquista i les  col·lectivitzacions, brigadistes internacionals, soldats que van participar en afusellaments, familiars de segrestats i assassinats… s’uneixen per expressar opinions i aconsellar a les joves generacions  en el projecte de vida que segons totes les persones participants, els joves haurien de construir. 

L’ historia d’aquests 107 anónimxs -que no es coneixen entre ells però que des de distintes posicions socials i llocs narren les seves experiències vitals, construint una historia que amb tota seguretat serà un referent per  a les generacions joves actuals que volen agafar el testimoni de les lluites socials portades a terme en la II República i en la resistència antifranquista.

A Catalunya s’ha entrevistat a les següents persones:

Josep Camí Albà 1930 Seròs – Lleida. Testimoni de la guerra i la repressió
Josep Tarragó Clua 1917 Corbera d’Ebre – Tarragona. Soldat república, treballador forçós
Conxa Pérez Collado, 1915 Barcelona. Anarquista, miliciana, membre de  col·lectivitzacions, exiliada
Conxa Carretero Sanz, 1918, Barcelona, comunista, lluitadora a la rereguarda, resistent, torturada, presa política.
Armand de Fluvia i Escorsa, 1931 Barcelona. Testimoni de la repressió, resistent, lluitador contra la repressió a LGTB

Aquest es un projecte audiovisual ambiciós. Els productors han recorregut més de 12.000 kms., han gravat més de 160 hores d’entrevistes, de manera voluntària, sense subvencions i ajudes publiques..
Darrere de Vencidxs tampoc i ha partits polítics ni una productora capitalista. "Vencidxs" ha estat autogestionat por un equipo multidisciplinari de persones treballant  durant més de tres anys, que ha aconseguit els recursos implicant a més de cinquanta associacions i col·lectius relacionats amb la Memòria Històrica i la lluita social.  La gravació es va acabar  gràcies a la implicació —mitjançant un crowfunding— de centenars de persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario