20 sept 2014

NUESTROS HIJOS NOS ACUSARAN


Divendres 26 de setembre - Sala de Plens de l'Ajuntament - 20:00 h. Entrada lliure

Títol original: Nos enfants nous accuseront 
País: França, 2008

Direcció i guió: Jean-Paul Jaud

Música: Gabriel Yared

Fotografia: Amar Arhab, Joel Pierron

Durada: 112 minuts
 

Sinopsi
El director descriu sense concessions, la tragèdia mediambiental que amenaça a les joves generacions: enverinament de les terres agrícoles amb fertilitzants químics (76.000 Tm anuals de plaguicides a França) i greu deteriorament de la salut. 
La seva consigna és clara i inequívoca: no és suficient amb denunciar els estralls, s’ha de posar remei per tal de què els nostres fills i filles no ens acusin el dia de demà. 

Per això el documental narra la valent iniciativa del petit municipi de Bariac, al sud de França a la regió del Gard, d’introduir l’alimentació biològica a les escoles.


El propòsit del llargmetratge és "conscienciar" sobre els aliments transgènics i els seus efectes. El director proporciona una gran quantitat d'informació, incloent-hi testimonis de grangers i estadístiques governamentals i d'agències internacionals que realment ens posen el crit al cel. La pel·lícula utilitza com a crítica la salut dels nostres infants i els aliments que consumeixen avui en dia. Una pel·lícula  
crítica, ben documentada, interessant i que tots hauríem de veure.

Al documental apareixen discursos de científics davant la UNESCO i també testimonis realment esgarrifosos d'afectats. 
Les conseqüències sobre la salut humana dels productes químics de l'agricultura convencional i transgènica no són nous, i encara que el discurs oficial ho defensa com l'única sortida per a l'alimentació mundial i 
nega els greus efectes secundaris, les proves són cada cop més aclaparadores.


L'OMS denúncia que 3 milions d'agricultors moren a l'any per culpa dels agroquímics, un autèntic extermini camperol, però ara la toxicitat és col·lectiva i afecta fonamentalment a la infància.


Nuestros hijos nos acusarán se suma a la llarga llista d'evidències i denúncies de com els poderosos estan devastant el món i nosaltres consentint.
 La pel·lícula explica iniciatives en escoles franceses amb menjar ecològic i neta de tòxics.
 El retorn a l'alimentació natural i més pura ja no és un caprici d'ecologistes radicals i hippies romàntics, és una necessitat de supervivència i un dret dels nostres fills.




"No és més ciència i tecnologia el que està necessitant el camp sinó més cor"

Agrònom francès Claude Bourgignon

No hay comentarios:

Publicar un comentario