24 jul. 2011

LA GRAN SEDUCCIÓN

Amb l'arribada de l'estiu, canviem d'ubicació i comencem amb les nostres ja tradicionals sessions de Cinema a la Fresca. La pel·li aquest mes de juliol serà el proper divendres 30 a les grades del pavelló municipal d'esports d'Altafulla. Un lloc ideal per al cinema a l'aire lliure. L'any passat ja ho vam poder comprovar amb le passi de "Bienvenidos al norte". Aquest any tornem al mateix lloc amb una altra comèdia, "La gran seducción", guardonada en multitud de estivals.
Per aquest passi us recomenem que porteu un coixí ja que encara que el visionat des de la grada és molt bo, el ciment de la grada pot fer que no gaudim del tot de la projecció.
Aquest no serà l'únic passe a l'aire lliure, ja que tenim programats per al dia 6 d'agost, a Brises del Mar, "El concierto", i el dia 19 d'agost a la Platja d'Altafulla (Parc de Voramar) "¿Para qué sirve un oso?".
Com ja veieu tot comèdies per gaudir d'aquest estiu.

FITXA TÈCNICA

Títol original: La grande séduction
Direcció: Jean-François Pouliot
Guió: Ken Scott
País: Canadá, 2003
Fotografia: Allen Smith
Música: Jean-Marie Benoît
Muntatge: Dominique Fortin
Interpretació: Raymond Bouchard, David Boutin, Benoît Brière, Pierre Collin, Rita Lafontaine, Clémence DesRochers, Lucie Laurier, Bruno Blanchet, Marie-France Lambert...
Durada: 108 minuts
Versió: doblada al castellà

Premi a la "millor pel·lícula" a Sundance 2004.

SINOPSI

Els habitants del poblet costaner de Sain-et-Marie-La-Mauderne, antany orgullosos pescadors, es veuen obligats a viure de l'atur. Això desgasta la felicitat del poble i desapareix l'orgull, deixant lloc a la malenconia, la somnolència i la desesperació. Una empresa està disposada a instal·lar una petita fàbrica al terme municipal, però una de
les condicions és que el poble tingui metge. Els habitants del poble no ho veuen possible, però neix una petita esperança quan s'assabenten que un jove metge haurà de passar un mes al poble. Germain, conscient que és l'única possibilitat, decideix convertir el poblet en el lloc ideal per al metge. Així comença la gran seducció.

CRÍTIQUES I COMENTARIS

  • "Tan encantadora que es difícil decir algo que no sean cosas buenas de esta película" (Desson Thomson: The Washington Post) .
  • Divertidísima y llena de gags desternillantes, poco a poco el patetismo de muchas situaciones va dejando al descubierto el dolor de un pueblo olvidado. La desgracia y la vergüenza que supone el vivir del subsidio social no da pie a situaciones violentas. Mejor combatir los problemas con el esfuerzo de todos, que así sí se puede vivir con dignidad.
  • Una película de sobresaliente, para mi gusto. Tiene una historia muy “humana”. Una atmósfera que te envuelve desde el principio hasta el fin. Te partes de reír, porque los personajes están muy bien conseguidos. Unas imágenes que te embaucan, como también el ropaje musical, que es muy acertado.
  • Hi ha coses a la vida que et recorden a altres. A La gran seducción passa això. És una pel.lícula que evoca altres. T'agradarà si vas admirar la ingenuïtat de Chocolat, si et divertien els esforços desmesurats per agradar als americans dels habitants de Villar del Río a Bienvenido Mister Marshall, i si l'atmosfera d'atur i senzillesa que recrea Los lunes al sol no et va descol.locar.
  • La gran seducción és, sobretot, comèdia. És una pel.lícula de la quotidianitat, crítica amb la imatge de modernitat i perfecció que envolta el món, i que es riu de la banca privada i dels caixers automàtics. Una fotografia excel.lent. Unes interpretacions sense taca.

1 comentario:

  1. ¡La original es buena pero la nueva propuesta me convenció! Pocas veces un remake llega al nivel de la película original. En el caso de “La gran seducción”, logra mantener (y mejorar, en algunos momentos) lo que ya pudimos ver hace 10 años de la mano del director Jean-François Pouliot. En esta nueva versión seguimos sin salir de Canadá, aunque cambiamos el francés por el inglés. La propuesta actualizada de Don McKellar nos vuelve a situar en un pequeño pueblo costero de Quebec, donde sus habitantes tratarán de ‘seducir’ al nuevo doctor para que se instale permanentemente. Este remake se gana a pulso la categoría de ‘cine para toda la familia’ gracias a los recurrentes tópicos y divertidas escenas que se suceden sin cesar. Sin embargo, la película vuelve a caer en los tópicos propios de las películas rurales, como la idea de que la gente verdaderamente auténtica vive en los pueblos. En definitiva, nos presenta un pueblo hecho a la medida del personaje de Taylor Kitsch ( quien por cierto, participa en la segunda temporada de True Detective, luciendo más guapo y delgado), pero realmente trata de convertirse en el destino perfecto para el espectador. Ver esta propuesta nos asegura, dos horas de deliciosa comedia rural, junto con unas irresistibles ganas de viajar lejos de la gran ciudad.

    ResponderEliminar