15 dic 2022

SILENT NIGHT de Camile Griffin

El Cineclub Altafulla us proposa per aquestes festes una divertida i original pel.lícula nadalenca: SILENT NIGHT, l'opera prima de la directora Camile Griffin. 



Ens trobem davant una esbojarrada comèdia al estil britànic, amb l'acidessa, el temperament i el gir de les bones pelis d'humor.

Mentre el món s’enfronta a l’apocalipsi, un grup d’amics es reuneix per a celebrar el Nadal en una idíl·lica casa de camp al Regne Unit. Incomodats per la idea de la inevitable destrucció de la humanitat, decideixen afrontar la situació amb tranquil·litat i amb ganes de celebració… Però, per més que vulguin fingir normalitat, tard o d’hora, hauran de fer front a la idea que és la seva darrera nit.

Silent Night és el film ideal - o potser no -  per les dates que venen, una comèdia brillantment incòmoda comandada per intèrprets en estat de gràcia, com Keira Knightley (Orgullo y Prejuicio, Love Actually, Piratas del Caribe), Matthew Goode (Match Point, Downton Abbey), Annabelle Wallis (La Momia, Peaky Blinders), o fins i tot, Roman Griffin Davis (revelació a “Jojo Rabbit” i alhora, fill de la directora), que entre confessions, penediments, i d’altres girs ens mostraran amb subtil maldat i emotivitat punyet, la veritable societat que hi ha sota el vernís.


Keira Knightley va ser la primera actriu en pujar a l'aventura de Silent Night. De fet, a una entrevista la directora confesa que va voler Keira desde el primer moment, en gran part, perque els seus principals papers han sigut sempre de bona persona i això es el que transmet sempre al públic. Serà igual de bona persona en aquest film?

Per la resta d'actors, el casting va trigar un any. La peli es va acabar de rodar tot just l'esclat de la pandemia i qui hauria de dir que la seva temàtica estaría tant lligada als temps que corren. De fet, la directora explica que l'idea de la pel.lícula li va venir per una conversa amb els seus fills, on manifestaven la seva inquietut davant un cataclisme o una gran guerra. 

Tot i aixì, la peli ens parla molt de les pors, però també de les veritats amagades, de la crítica a la situació global i política que ens porta cap a on no volem i tot això ho fa amb un vel d'esperança.

Una pel·lícula que entusiasmarà als amants de l’humor negre, un film nadalenc ‘anti-nadal’ i que te la capacitat d’emocionar-nos i fer-nos riure tot i que un núvol tòxic ens amenaci. Un cop més, treballs com aquest demostren que ni l’arribada de la fi del món pot derrotar l’ambició d’amagar secrets i que, quan aquests surten a la llum, poden ser més devastadors que qualsevol fenomen natural. La guionista Camille Griffith demostra una maduresa insultant per a una debutant al llarg i ens regala un film àcid i obscur, un terrabastall ple de corbes, un plaer culpable en majúscules, la comèdia (de Nadal) que no esperàvem.



Millor Guió i Premi del Públic al Festival de Sitges 2021.

Trailer: https://youtu.be/H4GQ7AejPKI

Entrevista a la directora i el seu fill:

https://www.terrorweekend.com/2021/10/entrevista-camille-griffin-y-roman-griffin-silent-night.html



Dijous 22 de desembre de 2022. 

Sala La Violeta 20 hores. 

No recomanada a menors de 16 anys.

Entrades a la venda 30 minuts abans de la projecció. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario