13 feb 2023

COMPARTIMENTO NUM. 6 de Juho Kuosmanen

El Cineclub Altafulla us ofereix aquest mes de febrer la pel·lícula "COMPARTIMENTO NUM.6" del director Juho Kuosmanen.



Amb la seva òpera prima "El día más feliz en la vida de Olli Mäki", el finlandès Juho Kuosmanen ja demostrava tenir un tacte especial per les històries romàntiques sorprenents, iròniques i plenes de tendresa. Amb aquesta nova pel·lícula ens porta a una mena de road movie ferroviària per tornar-nos a parlar de la humanitat de la manera més humana, en un viatge que ens porta al fons de les persones.




Una jove universitària finlandesa agafa un tren cap a Moscou per anar al jaciment arqueològic de Murmansk. Al tren haurà de compartir el seu compartiment amb un desconegut, un miner rus. Aquesta convivència i unes trobades improbables, a poc a poc uniran a aquests dos éssers completament oposats.

A COMPARTIMENTO NUM. 6 trobarem uns viatgers que hauran d'enfrontar-se a la veritat del seu propi anhel de connexió humana. Encarrilada sobre l'excepcional interpretació i l'extraordinària química dels joves protagonistes (Seidi Haala i Yuriy Borisov), la pel·lícula juga amb les falses aparences per parlar de com les diferències entre els éssers humans pot ser la peça angular de la més poderosa de les connexions.




És probable que el miner rus caigui malament des del començament de la pel·li. De seguida pot ser jutjat sense conèixe'l. I potser serà necessari avançar en la pel·li per modificar la primera impressió que pot donar. Però, que es necessita per indagar sota les capes, en ocasions massa gruixudes, sota les quals s'amaga l'ésser humà veritable? En tot això anirà aprofundint la pel·lícula, al ritme pausat del llarg viatge.


"Si tots deixéssim de fingir, existiria una veritable connexió entre els éssers humans". Aquesta es la idea que el director Juho Kuosmanen vol transmetre amb la seva pel·lícula, amb la que va guanyar el gran premi del jurat al Festival de Cannes. Una pel·lícula que aspira a parlar-nos de disfresses, d'amagatalls emocionals, de prejudicis i de tot allò que ens impedeix estar en pau amb nosaltres mateixos i amb el món.


COMPARTIMENTO NUM 6 és una història per descobrir, potser de descobriment en si mateixa, potser d'amistat, potser d'acceptació i inclús potser d'amor. De ser una història d'amor és, potser, de les més sorprenents i atípiques. Però potser és també de les més veritables.



Rodada amb una fotografia deliciosa que ens recorda als carrets analògics, aquells que tenien més capacitat de retenir l'història que la imatge digital, i envoltada amb una mena de vapor que recorda als trens antics, aquesta pel·lícula es una delícia que encanta conforma es veu i que culmina amb un final bonic i sincer dels que deixen molta llum.




Pugeu a un viatge que us arribarà al cor, que us portarà a entendre els sentiments sense necessitat de paraules i que farà que fins i tot un insult sigui una porta cap a l'amor.

Haista Vittu.

Entrevista al director Juho Kuosmanen https://www.publico.es/entrevistas/estreno-compartimento-n-6-juho-kuosmanen-creo-mundo-cultura-sigue-forma-modelo-clase-alta.html

Trailer https://youtu.be/cR2ji5JVPkM

Divendres 17 de febrer de 2023.

Sala La Violeta. 20 hores.

No recomanada a menors de dotze anys.

Obertura de portes i venda d'entrades 30 minuts abans de la projecció.





No hay comentarios:

Publicar un comentario