14 jun 2022

LIBERTAD de Clara Roquet

El Cinema fet per dones i protagonitzat per dones està en un gran moment, i al Cineclub Altafulla estem molt orgullosos d'oferir un gran ventall d'aquest cinema d'empoderament femení, que es reflecteix tant en passades projeccions com en properes, i que, veritablement, arriba a un punt molt àlgid amb la projecció d'una de les millors pel·lícules del 2021. Una meravella d'òpera prima que es diu LIBERTAD i que signa Clara Roquet.

Roquet ja despuntava com a guionista a pelis com Petra, Els dies que vindran o 10.000 Km, i ja va dir moltes coses als seus primers curtmetratges com Adios i Les Bones Maneres. Propostes que ja demanaven a crits un llargmetratge d'aquesta directora filla de la comarca d'Osona i que finalment ha tingut la seva brillant confirmació amb LIBERTAD.

Tant és així, que Clara Roquet va guanyar el Goya 2021 a la millor direcció novel per aquesta pel·lícula i una excel·lent Nora Navas el Goya a millor actriu secundària, per nomenar només una part del palmarès de la pel·lícula.


Rodada amb un gran talent, LIBERTAD ens presenta a la família Vidal, que passa a la seva casa d'estiu les últimes vacances de l'àvia Àngela, que pateix Alzheimer avançat. Per primera vegada a la seva vida, Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc. Els jocs de nens ja li semblen ridículs i les converses d'adults encara li queden grans. Tot canvia amb l'arribada de Libertad, de 15 anys. Rebel i magnètica, Libertad es converteix en la seva porta a un estiu diferent.






Què hi descobrireu a LIBERTAD?

Si penseu que esteu davant d'un típic "coming of age" del pas de l'adolescència a l'edat adulta. Sí, és un coming of age, però per res típic. Ens mostra un angle inèdit d'aquest tipus de cinema,  amb la perspectiva de dos mons diferents que s'uneixen. El de Nora, filla d'una família de classe privilegiada, educada a les bones maneres, i el de Libertad, filla de la dona de fer feines, amb pocs afectes, culturalment diferent, irreverent i molt independent. El remolí d'emocions entre la fascinació, l'enfrontament i el desig és servit.










És aquí on la pel·lícula  nua un relat fascinant sobre la condició del privilegi i les diferències de classe i és aquest fet el que fa sortir la pel·lícula del estereotip que podria semblar. Narrat amb molta sensibilitat i bon gust, és un retrat molt afilat de les bretxes entre les classes socials.

LIBERTAD és, molt probablement, una de les millors pel·lícules del cinema actual. Rodada amb elegància, amb un deliciós color blau cian, us portarà a l'olor i les llums dels estius en bicicleta, de les estones a la platja, de les nits d'estiu.

Una peli que no us podeu perdre.

Tràiler de la película https://youtu.be/Ej9Eb8se52E

Entrevista a Clara Roquet i Vicky Peña https://youtu.be/gjI2iMbLTkg

Entrevista a Clara Roquet https://www.youtube.com/watch?v=rEcDtOOOxb4

Divendres 17 de juny a les 20 Hores.

Sala Teresa Manero.

No recomanada a menors de 12 anys.






No hay comentarios:

Publicar un comentario